Voor het eerst wakker geworden in Brasov

Goedemorgen lieve mensen,

hier mijn eerste berichtje uit het mooie Roemenie. Ik zit momenteel nog in bed, Merci Crunch te eten, met de laptop van mn roommate Erin, klinkt best goed toch?!

Ik zal beginnen bij het begin, gisterochtend op Schiphol. Na een afscheid dat me zwaar viel, liep ik opeens alleen op Schiphpl. Raar gevoel om alleen te zijn, niet per se negatief, maar he was even wennen. Ik ging even wat eten en drinken halen en liep naar mn gate. Daar aangekomen werd in gewenkt dat ik door moest lopen en toen ik bij de bagagecontrole stond wer dik zelfs nog omgeroepen: blijkt dat ik de laatste was die het vliegtuig nog in moest! Ik kon er wel om lachen, de mensen bij de desk niet geloof ik. De vliegreis verliep voorspoedig, lekker eten en drinken gehad, dat viel alles mee =) We zijn rond 1 uur lokale tijd geland, maar door ijs op de landingsbaan en heel harde wind, gleed het vliegtuig haaks op de landingsbaan en moesten we weggesleept worden. Net daarna gebeurde hetzelfde met het vliegtuig dat achter ons stond, die nog een ons vliegtuig dreigde te raken. Alles goed gekomen en met een beetje vertrging stond ik rond 3 uur op mn koffer te wachten. Daarna ging ik door de schuifdeuren, stond er een man met een bordje Projects Abroad, die wenkte me, stelde zich voor en nam mn koffer over. Toen zat ik opeens in een auto, met een onbekende man, in een onbekende stad, rare ervaring. Ik denk dat we er 2.5 a 3 uur over hebben gedaan om hier te komen, maar het was niet erg, ik heb mn ogen uitgekeken: wat een mooie omgeving! Toen we hier aankwamen zette meneer z'n auto langs de weg met knipperlicht aan, we liepen naar binnen, ik gaf m'n gastgezinmoeder een hand en ze ratelde tegen de meneer, we liepen naar boven en gingen een kamer in waar 2 meiden in bed lagen. Ik stelde me voor, ik mocht een bed uitkiezen en toen lieten ze me alleen met de meiden. Het zijn twee meiden uit Amerika, Erin en Kate/Katy?, en ze zijn heel aardig. We praatte wat, ze vertelde dat ze niet heel ondernemend zijn na werk, omdat ze dan moe zijn, maar in t weekend doen ze meestal wel leuke dingen. Erin is hier nog een maand en Kate vertrekt 5 dagen voordat ik wegga, dus dat is wel fijn. Om 7 uur kregen we eten, heel lekker en vooral veel, haha. Als toetje hadden we cake, want Kate was maandag jarig geweest. Ik voelde me al meteen heel welkom =) 's avonds hebben we gepraat, tv gekeken, in onze dagboeken geschreven en comedies gekeken op internet, ze hebben namelijk allebei een laptop mee en we hebben gratis internet op onze kamer, heeeeeeel chill! Rond half 11 gingen we slapen, ik was kapot! M'n bed is heel hard, maar lekker warm. Het is trouwens hier op de kamer super warm, ik denk dat we gister stees rond de 24 graden zaten, haha.

Straks word ik opgehaald door Alex, dan gaan we Brasov bekijken en ik denk dat we ook langs het weeshuis gaan, om daar even rond te kijken en mn begeleider te ontmoeten, ik ben heel benieuwd!

M'n verhaaltje is wat langer geworden dan ik dacht, sorry. Maar gister is er zo veel gebeurd. dat moet ik natuurlijk wel allemaal vertellen hihi. Reacties zijn erg welkom, ik ben benieuwd wat jullie denken en nog meer willen weten!

Tot snel, xxx Afra

Simone

Hee Aafie! Ik ben blij dat alles goed is gegaan :) Gelukkig heb je het ook getroffen met je kamergenootjes! Hoe is het weer daar verder?
Ben benieuwd naar je volgende verhaaltje! Liefs

Fanny

Hey nicht! Wat fijn dat je goed bent aangekomen en fijn dat je je er al wel thuis voelt. Leuk om die twee meiden bij je te hebben, klinkt allemaal erg gezellig!
Ik weet niet wat ik van roemenie moet verwachten, dus ben erg benieuwd naar je verdere verhalen om wat beter een beeld te krijgen.
Heel veel plezier daar, maak er wat moois van en geniet! Vind je vet stoer.........kus nicht

Merel

Hi Aaf!
Super stoer dat je bent gegaan en zo (of misschien iets te ;) ) ontspannen op pad bent!
Ben heel benieuwd hoe je het weeshuis vindt.
Heel veel plezier, en als je een k*t moment hebt, spreek ik uit eigen ervaring: hou vol, het wordt echt weer beter!
Knuffel, Merel

Tineke

Lieve nicht, wat fijn dat je goed bent aangekomen--krijg je toch niet bedacht dat een vliegtuig uitglijdt!!--leuk contact hebt met de meiden om je heen--ben erg benieuwd naar je evaringen met de kinderen, rustig aan verder--de start is al goed!! dikke zoen van je tante.

Floor

Aaaaaafra!
Hahahaha, wat ontzettend geniaal dat jouw naam door de hallen van schiphol hebben gegalmd gisterochtend;) We hadden er nog over zitten geinen, maar het gebeurde nog echt ook! Je had ook niet veel tijd meer over!
Fijn dat alles oké is en dat je lekker veel kan schrijven op deze blog door gratis internet!
Geniet ervann!! XXX

anneke

Lieve schat,
Wat ben ik blij met dit positieve verhaal! Het is geweldig dat je zo goed ontvangen bent en dat je 2 roommates hebt. Werken zij ook in hetzelfde weeshuis en is het erg koud in Brasov? Ik ben heel benieuwd naar je eerste kennismaking met het weeshuis. Pas goed op jezelf. Ik ben erg trots op je. dikke kus

Charlotte

Klinkt goed nicht! Een goed begin... ;). Leuk dat je ons op de hoogte houdt. Veel plezier en ik ben benieuwd naar je verhalen.
XXX

Anton

Afie! Wat vind je van mn foto in je boek hehe
Leuk dat je met z'n drieen op de kamer zit, zijn jullie leeftijdgenoten? Ik woon hier nu met die twee oudjes, dat zal wel even wennen worden. Maar we zetten af en toe wel even een Coldplay cd op in je kamer, dan lijkt het alsof er niks veranderd is. Succes met het vinden van je draai!

Léonie

Heeeey Aaaaf! Leuk om iets van je te lezen, goede actie om rustig nog iets te eten te halen! Ieder zo zijn prioriteiten. Ik ben ook blij dat je het getroffen hebt met je kamergenoten, komt er dan nog een nieuwe bij als Erin weg is? Geniet ervan!! XXXXX

Jan Hoving

Zohee, stoer hoor zo in je eentje, niet weten waar je terecht komt en dan toch meteen leuk opgevangen worden. Goed voor je engelse taal. Wat spreekt je gastmoeder ?? Here griet, geniet zoveel mogelijk en ik ben benieuwd naar je verhalen en je fotoos, omdat ik Roemenie niet ken. Groet en kus, Jan.

Priscilla

Lieve Aaf!

Ik heb je net gesmst en heb nu ook dit gevonden!
Super dat ik zo kan kijken wat je allemaal mee maakt.
Ik was vandaag in de Scapino & zei daar nog dat ik echt dikke respect voor je heb!
Het is wel weer echt een aaffie stunt dat je naam omgeroepen wordt! UNIEK
Ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen met de kinderen daar...
Die ervaringen zullen heel anders zijn dan dat ik heb met kinderen!
Enne aaf, als je er ff klaar mee bent dan weet je wat je zeggen moet he ; IK BEN ER PANKLAAR MEE! Dan kan je er daarna weer tegen aan!

Toppertje geniet ervan en ik denk aan je!
Dikke kus Priscilla